Arts Marcials Banyoles

MODALITATS : Nihon Tai-jitsuNihon Ju-jitsuDefensa personal femeninaNihon kobudo Tanbo-jitsu 

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Nihon Tai-jitsu i Nihon Ju-jitsu
arte-marciale-y-deporte-de-combate-imagen-animada-0103
Professor

Ivan Moron
4art Dan Nihon Tai-jitsu
4art Dan Nihon Ju-jitsu
La història del Taijitsu tradicional arrenca al Japó feudal del segle IX, amb la creació de l’escola DAITO RYU. En aquesta escola s’ensenyaven formes de combat amb les diferents armes utilitzades pels Samurai i també un sistema de defensa personal en cas de trobar-se desarmat. És aquí on podríem dir que neix la nostra disciplina.


Amb el pas dels segles, l’escola Daito Ryu millora les seves tècniques i incrementa la seva fama, fins a l’arribada del segle passat, l'època Meiji,  quan per ordre imperial, la casta dels Samurai és dissolta, perdent aquesta, tots els seus privilegis, entre ells l’ús exclusiu de les armes. En aquest moment un dels últims mestres de l’Escola SOKAKU TAKEDA, decideix ensenyar a persones que no pertanyien al seu clan, les tècniques de defensa personal de la seva escola, el TAI-JITSU.

Entre aquest grup de persones selectes a les quals va ensenyar directament els secrets de l’escola, hi figurava el Mestre MORIHEI UESHIBA (creador de l’AIKIDO).

El mestre Ueshiba va transformar els coneixements rebuts del mestre Takeda en una disciplina més filosòfica que marcial, l’Aikido, però abans d’aquest canvi va transmetre a alguns dels seus alumnes els secrets originaris de l’escola Daito Ryu. Un d’aquests alumnes va ser el  Mestre MINORU MOCHIZUKI, , alumne directe del mestre JIGORO KANO (creador del JUDO). Minoru Mochizuki va ser enviat per aquest a estudiar amb els mestres més reconeguts de les antigues escoles de JU-JUTSU, com el mestre MIFUNE i UESHIBA.


En el Dojo d’aquest últim, coneix i estudia sota la supervisió de TAKEDA SOKAKU. Al llarg de la seva vida estudia diverses escoles antigues i estils de combat com el KARATE SHOTOKAN amb GIGHIN FUNAKOSHI i el KARATE SHORINJI RYU del Mestre MASAYUKI HISAKATA.

Aquest conglomerat de coneixements desemboca en el que actualment és coneix com a YOSEIKAN o també com a MOCHIZUKI RYU, un estil que incorpora els següents grups tècnics:

KIHON conjunt de tècniques fonamentals del sistema (esquives, caigudes, projeccions, luxacions, cops, estrangulacions, immobilitzacions i controls)

KATA formes de demostració (aproximadament una dotzena de kates d’Aiki-jujutsu, Judo, Karate, Ken-jutsu, Iai-jutsu i Kobudo)

TAI-JITSU tècniques de defensa sense armes

NE WAZA tècniques de terra

RANDORI pràctica de combat

IAI-JUTSU tècniques de talla amb la katana

KEN-JUTSU tècniques d’utilització de la katana

BO-JUTSU tècniques d’utilització de pal llarg.


Al 1931, amb el consentiment dels seus mestres, Minoru Mochizuki obre la seva escola d’arts marcials, el Dojo YOSEIKAN a Shizuoka, la seva ciutat natal i des de llavors es dedica a ensenyar els diferents budos que dominava, entre ells el NIHON TAI-JITSU, denominació que s’utilitzava per anomenar l’antic Tai-jitsu originari de la Daito Ryu i a la seva metodologia actual d’ensenyament.


Del 1951 al 1954 el Mestre MOCHIZUKI va residir a Europa, especialment a París, ensenyant la seva tècnica particular a un grup reduït de persones, entre elles el jove JIM ALCHEIK.

Quan el Mestre MOCHIZUKI va tornar al Japó, el Mestre ALCHEIK va viatjar-hi també, i durant tres anys més es va continuar formant en el Dojo Yoseikan. Al  seu retorn a França i fins la seva mort al 1961 va crear el primer nucli formal de practicants de Nihon Tai-jitsu europeu. Entre ells cal destacar al seu assistent, el Mestre ROLAND HERNAEZ, que a la mort del seu professor, va continuar amb la feina feta per ALCHEIK, organitzant i donant la forma definitiva al mètode europeu d’aquest art marcial.

El Mestre HERNAEZ, estudiós de diversos arts marcials, va tenir en compte els diversos coneixements adquirits alhora de construir la metodologia d’ensenyament en la que es basa actualment el Nihon Tai-jitsu. Així, els ensenyaments del seu Mestre de Judo, MIKOSUME KAWAISHI, del que va aplicar certs conceptes metodològics i del seu Mestre de Shorinji Kempo, HIROSI OASAKA, del que va incorporar certs aspectes tècnics.


  Moltes Federacions Nacionals de Judo o Karate-Do han reconegut el Tai-Jitsu. El nom de Nihon s'ha afegit amb l'aprovació dels Sensei i les institucions oficials japoneses: la Kokusai Budoin (IMAF) fundada el 1951, l'escola Yoseikan International del Mestre Minoru Mochizuki, 10er Dan i del Nippon Seibukan de Kyoto.

 

"El Tai-Jitsu, un Art Marcial del passat, per un futur millor"

Roland Hernaez

Contacti amb nosaltres
Segueix-nos a
E-mail
director tècnic infantil
director tècnic d'adults
647 69 58 74
608 39 24 71
Regreso al contenido | Regreso al menu principal